Moeite met afvallen? Probeer deze tips!

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 11:28

We hebben er allemaal wel eens last van gehad. Je doet je best, let op je voeding en probeert zoveel mogelijk te bewegen… en toch val je niet af. Super vervelend. Gewichtsverlies is niet iets magisch of bijzonder ingewikkeld. Het is eigenlijk behoorlijk rechttoe rechtaan en komt er op neer dat de energie die je verbruikt hoger is dan de energie die je binnenkrijgt. Drie aspecten spelen hierbij een cruciale rol: voeding, beweging en gedrag. Dus heb jij moeite met afvallen? Probeer deze onderstaande tips maar eens! 

Afvallen met fietsen 

De meeste mensen vinden fietsen een leuke vorm van cardio. Fietsen is gezond en je verbrand er niet alleen calorieën mee, er komt ook endorfine vrij die je gelukkig maakt en je werkt aan je conditie. Afvallen dankzij fietsen is mogelijk, maar je moet wel voldoende fietsen! Vind je het zelf lastig om veel kilometers te maken? Maak dan gebruik van een e-bike. Zo maak je de kilometers net wat makkelijker voor jezelf, terwijl je zelf ook in beweging blijft. Zorg er wel voor dat je een gps tracker e bike gebruikt wanneer je een e-bike aanschaft. De e-bike is jammer genoeg erg geliefd voor dieven, maar dankzij zo’n tracker is de kans groot dat je fiets gewoon terug wordt gevonden. 

Eet maximaal 1 stuk fruit per dag 

Ja, fruit is gezond. Het bevat vitamines, mineralen en vezels, maar het bevat ook fruitsuikers en calorieën. Veel mensen denken namelijk dat fruit ontzettend gezond is en geen schade kan richten. Jawel dus. Beperk jezelf tot maximaal 1 stuk fruit per dag! 

Na het avondmaaltijd eet je niets meer! 

Helaas. Je moet toch echt afstand doen van dat kleine zakje chips na het avondeten of het kleine bordje met borrelnoten. Na het avondeten mag je eigenlijk niets meer eten. Niet omdat je vetverbranding trager wordt na een bepaald tijdstip, maar simpelweg omdat je dan geen (onnodige) calorieën meer binnenkrijgt. 

Maak een eetwissel 

Heel belangrijk en heel simpel. Bij eetwissels, zoals de naam al zegt, wissel je iets ongezonds om voor iets gezonds. Ruil bijvoorbeeld frisdrank om voor water, koffie of thee zonder suiker. In plaats van brie op brood, kies je voor mozzarella. Het is een kleine moeite en je bespaart al een heleboel calorieën op deze manier! 

Kleinere porties 

Toch een keer chips, een ijsje of iets anders dat niet in de Schijf van Vijf valt? Zoek naar manieren om er minder van te eten. Doe wat in een schaaltje en berg de rest gauw weer op. Kan je minder beleg op je brood doen? En kies voor small als je de keuze hebt uit small, medium en large. Small is vaak al groot genoeg. 

Wees niet te streng 

Tot slot willen we meegeven dat je het afvalproces wel leuk moet houden. Wees daarom niet al te streng voor jezelf. Je mag echt wel 1 keer in de zoveel tijd even wat ongezonds eten. Zolang je maar voldoende blijft bewegen, je vervolgens gewoon weer op je voeding let, komt alles helemaal goed! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.