Vijf populaire voedingsmiddelen voor je boodschappenlijstje

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 om 11:04

Het is moeilijk om op het werk tijd te vinden om gezond voedsel te bereiden terwijl u probeert uw drukke schema bij te houden. Zoals iedereen weet is gezond eten belangrijk voor de gezondheid, maar het is ook belangrijk om je welzijn op peil te houden. Tijd vinden om gezond voedsel te bereiden op het werk of thuis kan moeilijk zijn. Gelukkig hoef je niet te kiezen tussen je gezondheid en je werk of leven. 

Routinematig gezond eten

Als je de motivatie en discipline hebt, kun je routinematig gezonder eten. Het hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Je hoeft alleen maar een paar eenvoudige trucs en gewoonten te leren die je kunnen helpen een gezondere levensstijl te leiden zonder veel opoffering te voelen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld regelmatig tijd inroosteren om boodschappen te doen. Dit voorkomt dat verse producten snel bederven in je koelkast en geeft ook meer motivatie om een gezonde maaltijd te bereiden. 

Gezondheidsbevorderende voedingsmiddelen

Op nummer een van gezonde voedingsmiddelen staat, niet geheel verrassend, fruit. Een banaan of appel kan makkelijk als ingrediënt in je ontbijt verwerken, zoals in yoghurt. Fruit is ook ideaal voor mensen die altijd haast hebben omdat dit niet apart bereid hoeft te worden. Hiernaast is het erg belangrijk voor de werking van je darmen om genoeg vezels binnen te krijgen. Deze vind je vooral veel in volkorenproducten en bruin brood terug. Ook aardappels, en met name de zoete aardappel, zijn natuurlijk altijd in trek geweest. Er zit veel vitamine C in aardappels en de keuze in bereidingswijzen lopen sterk uiteen. Zo kan je ze verwerken in een lekkere stamppot of juist lekker roosteren in de oven. 

Ook noten kunnen niet vergeten worden in een gezond dieet. Naast dat ze helpen je cholesterol te verlagen, zitten er ook veel vezels en eiwitten in noten. Tenslotte wordt aanbevolen ook genoeg peulvruchten te eten. Dit lijkt misschien het minst voor de hand liggende voedingsmiddel van de lijst, maar ze dragen wel degelijk bij aan een goede gezondheid. Dit komt doordat peulvruchten rijk zijn aan ijzer en calcium en hiernaast ook nog eens veel vezels bevatten. 

Aanvullingen op gezond eten

De meest bekende aanvulling voor een gezonde levensstijl naast gezond eten is natuurlijk zorgen voor voldoende beweging. Voor mensen die het alsnog erg lastig vinden om genoeg gezonde voeding tot zich te nemen, of zelfs bepaalde tekorten hebben, zijn er vitaminesupplementen zoals multivitaminen op de markt. Als je deze neemt in combinatie met andere supplementen of pillen, kan het handig zijn een Anabox pillendoosje aan te schaffen. Zo heb je alles netjes georganiseerd en wordt het moeilijker om ze te vergeten in te nemen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.